Parama dėkojame




G. Nausėda kandidato anketoje žada nurodyti narystę Komunistų partijoje

anketojeŠalies vadovas Gitanas Nausėda kandidato į prezidentus anketoje žada nurodyti buvusią narystę Komunistų partijoje.

„Bus nurodyta. Tikrai taip“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė prezidentas, paklaustas, ar Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) anketoje ketina nurodyti šią informaciją.

Seimas pernai spalį priėmė Rinkimų kodekso pataisą, kad kandidatams reikės nurodyti ne tik esamą narystę partijoje, bet ir tas partijas, kurioms priklausė anksčiau, įskaitant Komunistų partiją.

G. Nausėda pernai balandį patvirtino, jog 1988 metų gegužę įstojo į Komunistų partiją ir šį sprendimą vadino jaunystės klaida. Vis tik jis teigė įžvelgiantis „medžiojimo būseną“, kuri „tampa labai sisteminga“ artėjant 2024 metų prezidento rinkimams.

Kandidatuodamas į prezidentus 2019 metais G. Nausėda apie buvusią narystę anketoje nenurodė, tačiau pabrėžė nepadaręs pažeidimo, nes klausimas apie narystę partijose ar politinėse organizacijose buvo neprivalomas atsakyti.

VRK pateiktoje anketoje apie priklausymą Komunistų partijai kandidatuodami nenurodė ir keliasdešimt dabartinių parlamentarų. Šio anketos punkto nebuvo privalu užpildyti.

Vizitai regionuose nesusiję su rinkimų kampanija

G. Nausėda sako, kad jo vizitai regionuose nėra susiję su rinkimų kampanija.

„Jeigu jūs pažvelgsite į 2019-uosius, 2020-uosius, aišku, tada prasidėjo objektyvių kliuvinių tokiems vizitams, bet aš nuo pat pradžių sakiau, kad aš būsiu aktyvus prezidentas, kuris keliaus į regionus“, – kalbėjo prezidentas.

„Man regionų politika svarbu, aš kovoju už atskirties mažinimą tarp didmiesčių ir regionų. Prezidentas, kuris deklaruoja vieną, bet nesilanko regionuose ir jo ten niekas nėra matęs, man netinkama tokia politika“, – pridūrė jis.

Pasak šalies vadovo, dabartiniai jo vizitai į regionus yra tąsa to, ką jis darė ir ankstesniais kadencijos metais.

„Aš tikrai nevykdau jokios rinkiminės kampanijos, jeigu pažiūrėsite į dalykus, apie kuriuos mes kalbame, tai apie kasdienes žmonių problemas, kasdienius klausimus, kartais apie globalesnius užsienio politikos klausimus“, – teigė G. Nausėda.

„Tų susitikimų metu nėra vykdoma rinkimų agitacija“, – sakė jis.

Nejaučia nerimo dėl nesurinktų parašų

G. Nausėda, ketvirtadienio popietės duomenimis, internetu dar nėra surinkęs reikiamo skaičiaus parašų, remiančių jo kandidatūrą prezidento rinkimuose. 

Šalies vadovas tikina, kad dėl to nejaučia nerimo.

„Neskubėk ir būsi pirmas, liaudies tautos išmintis sako. (...) Patikėkit, bus tų parašų daugiau, negu reikia“, – sakė prezidentas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovė premjerė Ingrida Šimonytė kol kas yra vienintelė kandidatė prezidento rinkimuose surinkusi reikiamą skaičių parašų – 20 tūkst. Tą ji padarė jau pirmąją dieną parašus rinkdama vien elektroniniu būdu.

Parašus galima rinkti iki kovo 28 dienos. Juos trečiadienį pradėjo rinkti pretendentai, kurie pateikė pareiškinius dokumentus, šiuo metu tokių yra 11 iš 14.

Autoriai: Greta Zulonaitė, Vilmantas Venckūnas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode